May 27, 2013

Despre pofte și înfrânare

Monday, May 27, 2013 Posted by The Procrastinator 2 comments

De ceva vreme m-am apucat de citit mai serios și tot de ceva  vreme sunt depedentă de filmulețele "Booktuberilor" pe care îi urmăresc pentru recomandări. Datorită lor a dat în mine mania cumpăratului de cărți. Deși am pe Kindle cam orice carte îmi doresc,  când dau de raionul cu reduceri la cărti și printre ele găsesc ceva ce aș putea citi, inima îmi bate mai repede.

Așa se face că în ultima lună mi-am luat 7 cărți, pe când înainte îmi luam cel mult 4-5 pe an. În timp ce le aranjam în mini-de-tot bibliteca mea mi-am dat seama că dacă nu fac o schimbare și acestea o să aibă trista soartă de as sta și aduna praful. Doar aveam deja pe raft vreo 10-15 cărți de care nu mă atinsesem. Așa că mi-am propus sa nu-mi iau altele până nu le citesc pe toate de-acolo. Deși  trebuie să mărturiesesc că mi-e cumplit de greu să respect pactul. Mai nou mi se pare că peste tot dau peste oferte extrem de tentante. Însă trebuie să-mi amân satisfacția pentru că nu e ok să le tot cumpăr și să le țin pe post de decor. Când o să pot spune că le-am parcurs pe toate o să mă răsplătesc cu unele noi.

M-am hotărât să aplic o variație a sistemului "challange-reward" și la cealată obssesie de-a mea, pe care o am de mult mai mult timp: produse de papetărie (în special jurnale și agende). La job chiar am fost poreclită "Regina Papetăriei" datorită arsenalului pe care l-am adus cu mine. Și acasă, în general, biroul meu geme de caiete, pixuri, carioci si post-ituri, dar adorația mea față de acestea a atins cote alarmante după ce o prietenă mi-a trimis un cadou de ziua mea: un jurnal Paperblanks.

De atunci visez întruna să-mi mai iau câteva din gamă. Când am aflat că se vând și la o librărie din Cluj, am fost în culmea fericirii. Din păcate entuziasmul meu s-a dezumflat ca un balon când am văzut prețurile. Pe de-o parte nu ar fi capătul lumii dacă mi-aș lua unul, dar, când mă gândesc că după ce îl cumpăr o să ajungă în teancul cu agende și jurnale nefolosite pentru că nu-mi fac niciodată timp să scriu în ele, îmi dau seama că e doar un moft și că ar fi un gest total iresponsabil. Așa că mi-am propus încă un țel. O să-mi iau unul numai după ce și ultima pagină din jurnalul pe care l-am primit de la prietena mea e scrisă și le-am găsit o întrebuințare măcar majorității celorlale carnețele.


2 comments:

Cezara said...

Curse you and your deliciously decadent journals. I now must have one. Or two. Or all of them. I'm pretty sure my brain will explode if I don't go buy at least one sometime this week.

The Procrastinator said...

You should have seen me in the bookshop drooling all over them. I thought I'd died and gone to heaven when I reached the shelf where they have them. But now I must prove I'm worthy to have another one :D.