Nov 22, 2010

Început de Săptămână

Monday, November 22, 2010 Posted by The Mood Reader , , 10 comments
Cum nu se arată un job și pentru mine, mi-am scos de la naftalină "talentele" pedagogicești și am dat anunț în mica publicitate cum că dau meditații la engleză. Competiția e mai acerbă decât am crezut. Sunt foarte multe oferte de aceste gen. Printre ele am găsit chiar cele ale câtorva colege de facultate. Ce poate face un student la Litere pe timp de criză? Să dea meditaţii, firește. Primele răspunsuri au întârziat să apară. Dar nu mi-am pierdut speranța și am repostat anunțul.

Azi a licărit luminița de la capătul tunelului. O domnişoară masterandă m-a rugat să o ajut să se pună la punct cu gramatica. Sper să se finalizeze tranzacţia. Şi nu doar din pricina sporului financiar, care, fie vorba între noi, e frecţie la picior de lemn dacă nu o să mai găsesc alţi oameni dornici să-mi încredinţeze problemele lor cu această limbă minunată.

Celălalt beneficiu ar fi cel de ordin terapeutic. M-ar ajuta să-mi mai potolesc frica de contact cu oameni pe care nu îi cunosc. Când eram copilandră, asta ar fi putut intra la timiditate. Cu timpul s-a transformat într-un alt fel de disconfort. Nu ştiu cum aş putea să-l numesc. Oricum, e extrem de neplăcut pentru mine să fiu nevoită să interacţionez cu necunoscuţi, în special necunoscuţi mai în vârstă decât mine. De mică am avut ororare să vorbesc cu vânzătoarele de la magazinul din colţ, cu secretarele de la şcoală, cu profesori, cu medici, cu stomatologi, cu doamnele de la poştă, cu doamnele de la bancă, sau casierele de orice fel etc. Odată cu trecerea timpului m-am mai obişnuit cât de cât cu categoriile acestea de oameni. Dar au urmat altele. Categoria autorilor anunţurilor de chirii şi de joburi. Apoi cea a persoanelor care răspund la anunţuri de meditaţii. Aproape că aş plăti pe cineva să vorbească cu ei la telefon, să le răspundă la e-mailuri, să trimită scrisori de intenţie sau să se ducă la interviuri.

Şi, în ultima vreme, mai mult a niciodată, am început să displac prezenţa, sau interacţiunea cu aproape oricine care nu mi-e extrem de apropiat. Aşa că trebuie să iau măsuri. Dacă nu vreau să ajung într-o bună zi ca Melvin Udall din As Good As It Gets.

10 comments:

The Fly said...

Succes! :)

The Mood Reader said...

Gracias! :)

Richard M. Ilie said...

De ce nu esti in TM. Si eu m-as pune la punct cu gramatica :)

The Mood Reader said...

I know. Sux! Te-as fi ajutat cu mare placere :).

The Fly said...

Hmmm cum adica sux? Ai da Clujul pe TM? :)) Nu bun!

The Mood Reader said...

Sux ca nu suntem in acelasi oras, adica mi-ar fi placut sa impartim aceeasi urbe. E o persoana cu care am foarte multe in comun. Dar nu, nu as dau Clujul pe TM :P. Am avut numeroase ocazii, dar nu am facut-o. This is my home, for now. In viitor sper sa fie ceva oras de prin strainataturi :D.

The Fly said...

Ah ok, inteleg! Scuze, m-am bagat unde nu-mi fierbea oala :D

The Mood Reader said...

Cute! :))

DOAR NOI said...

am gaasit multe gradinite si scoli care cauta profi de engleza. trimite pe site-urile gradinitelor. vezi ca cei de la TOP LINE cauta trainer. succes! sa fie intr-un ceas bun!

The Mood Reader said...

Din pacate, inca n-am terminat facultatea, asa ca nu sunt in topul preferintelor angajatorilor. Dar multumesc pentru sfat! :)