Sep 22, 2009

În căutarea somnului pierdut

Tuesday, September 22, 2009 Posted by The Mood Reader 14 comments
Sunt cam morocănoasă de-o săptămână. Cel mai probabil din cauza lipsei de somn. În primele zile nu reuşeam să adorm, iar când se întâmpla să reuşesc, dormeam iepureşte, puţin, 3-4 ore pe noapte şi o ţineam tot într-un coşmar. De vreo trei zile cad ca un bolovan, însă somnul tot nu-i mai dulce. E tot agitat, şi mă tot trezesc de n ori şi mă chinui să adorm iar.

Coșmarurile au încetat, dar tot am parte de visare intensă, pe care mi-o amintesc. Vise lungi şi bizare ce par atât de reale. Parcă aş fi la cinema, în propria-mi minte. Şi în fiecare dimineaţă mă trezesc înainte de ora 08.00, fără posibilitatea de a-mi continua somnul, cu o uşoară durere de cap, cu senzaţia că am fost lovită de un vehicul de mare tonaj, cu cearcăne până-n pământ şi morocănoasă nevoie-mare.

Trebuie să am o discuţie serioasă cu Moş Ene. Nu ştiu cu ce şi-a lungit praful de dormit, dar nu mai funcţionează. Nu se poate să fi ajuns criza până şi la el. 

Până una alta încerc să mă îmbărbătez ca să pot să încep să beau din ceaiul de tei pe care mi-l tot flutură mama sub nas. Mulţi ani nici n-am vrut să aud de niciun fel ceai, mi se făcea rău efectiv când beam (cine ştie cu ce fel de ceai dubios m-a traumatizat mama când eram mică). Aversiunea asta s-a cam potolit începând cu facultatea, pentru că am descoperit ceainăriile şi ale lor specialităţi cu nume fistichii. Dar ceaiul de tei ... câh! Aşa că am o nevoie disperată de alternativă.

Plumb - Sleep

14 comments:

the twisted brat said...

Recunosc imaginea... Si inca cum! Acelasi lucru mi se intampla si mie prin perioada bac-ului... Dar nu e cazul la tine... Ceva trebuie sa te framante ca sa ai nopti de genu' asta... Si stiu ca ai mai auzit, si stiu ca e deja an overrated clichee ( cu accent pe e :D ) , dar, whatever it is, remember: this too shall pass!

adizzy said...

recomand Hyper-calm - adjuvant in linistirea generala a organismului, 100% natural, recomandari [...] combaterea insomniilor. compozitie: flori de tei..etc...deci face miracole pe mine :) asa lin dorm, e adevarat ca trebuie luat cam 3 zile de 3 ori pe zi(tablete e nu ceai), dar e super ;) si fara efecte adverse ca doar e natural..la produse naturiste sau farmaciile mici il gasesti ;) dar si o cana de lapte calduta seara face minuni si parca ziceai ca esti prietena buna cu laptele

Liviu said...

pe mine ma apuca fiori aud de medicamente care sa te ajute sa dormi, probabil ca am auzit eu prea multe povesti care imi alimenteaza intr-un fel paranoia :)). Eu pana acum nu am avut probleme cu somnul dar am observat tot mai multi sa plang de insomnii. Recunosc si eu am vise intense, atat de intense incat realizez ca sunt intr-un vis si devin intr-o anumita masura constient de ceea ce fac in vis, iar dimineata ma trezesc mai obosit decat m-am culcat :)) dar nimic nu ma opreste sa mai dorm. Cel mai bun somnifer este o carte scrisa de Dostoievski ( a nu se intelege ca nu ii indragesc opera ).

Allesssia said...

Funny, my friend.Incercai sa imi ridici mie moralul si tu...E drept ca avem motive diferite. Urasc rozul, asa ca viata mea nu va fi roz.Starile astea traite intens ne caracterizeaza, ne formeaza. Take a bottle of wine.For me it worked last night.

ina said...

Nasol cu ceaiurile... Mai ales ceaiul de tei, ceai de patlagina, sau adanc- dispretuitul ceai de foi de ceapa si camasi de nuca. Da.
On my sleepless nights, i used to drink warm milk.
Si ma oboseam fizic inainte de ora de culcare: alergam, mergeam mult etc.
Acum trebuie doar sa stau cu ochii-n monitor cateva ore, sau sa asist la o ora de romana. Adorm instant :D

P.S. Ca sa-ti raspund la intrebarea din comentariu, nu prea mai intru pe net, sau intru si stau invisible cat timp citesc...
Sunt a 12a, maaaa :D:D:D

A Not So Spotless Mind said...

@twisted brat: Ma framanta mai multe lucruri. Nu prea am stare. Stiu ca o sa treaca si astea, dar nu mai am rabdare. Vreau sa ajung la partea cu solutionarea problemelor.

ina said...

Nu ma plagiezi deloc :)) numai ca e f greu de tinut daca pui mare pret pe diversitate si gust... Sunt unii oameni, de exemplu, care mananca numai ca sa manance... Mie imi place sa savurez, ori regimul asta are ca scop tocmai sa te saturi, sa ti se faca sila de acelasi aliment, si automat mananci mai putin.
Bine, sunt si grupele de alimente care nu te ingrasa daca nu le combini cu altceva ( lipidele si glucidele nu au voie sa fie amestecate), dar cred ca stiai asta.
Maama, fac articol eu aici dintr-un comentariu :)) scuze!

Anne said...

Auzisem ca e bun laptele un pic caldut cu putina miere, nu am incercat ca mi se intampla destul de rar asa. Sper totusi sa treaca perioada asta, fara sa fie nevoie sa iei ceva :) Nopti cat mai linistite si odihnitoare iti doresc!

A Not So Spotless Mind said...

@Anne: Multumesc! Sa fie! :)

Mecanism Automat said...

Nu caut sa-ti fac recomandari in ceea ce priveste insomniile. Sunt sigura ca stii mai bine ca oricine de ce nu dormi si de ce ai insomnii. Nu se va rezolva cu un ceai sau cu o pastila, dar sunt sigura ca la un moment dat vei indeparta singura cauzele. Din moment ce ai putere sa scri ceea ce simti inseamna ca ai putere sa te bati cu balaurii din vis si cu ignoranta oamenilor din timpul zilei.

Apropos de Plumb, incearca Blink, Nice,Naive and beautiful si In my arms.
Am o presimtire ca uneori suntem pe aceeasi lungime de unda in ceea ce priveste muzica.

A Not So Spotless Mind said...

@IfeelSoDifferent: De obicei imi trece de la sine, dar acum se fac doua saptamani si sunt tot in acelasi stadiu. Cred ca imi fac prea multe griji si nu stiu cum sa ma opresc si sa nu mai fac asta. Nu gasesc butonul de oprire.
In legatura cu muzica, cred ca ai drepatate:).

Mecanism Automat said...

Cand am insomnii din cauza grijilor am pe cineva alaturi care-mi repeta "Trebuie sa dormi, ai nevoie de puteri pentru a infrunta ziua de maine."

oanna_mrrr said...

si mie mi s-a intamplat ceva de genu in ultima saptamana...adorm greu,desi sunt foarte obosita...si desi incerc sa dorm macar 7 ore pe noapte,dorm prost si nu ma odihnesc cum trebuie...si uite asa nu pot renunta la cafeaua din fiecare dimineata...care nu e pusa intr-o cescuta mica...:)

Dan V. said...

Drugs don't work. Music does, though. Încearcă Sleep, 5,57 miligrame, de la The Dandy Warhols Pharmaceuticals. 100% natural! :D La mine funcţionează.

P.S.: Hey, cheer up, mai e doar o zi şi-o să vezi numai Parov Stelar verzi pe pereţi. ;))