Dec 12, 2010

Magic Wands and Ice Truck Killers

Dexter TV seriesBucuroasă-s că, în sfârşit, a nins şi s-a însufleţit vremea şi dispoziţia mea. Paleta de griuri, ploile şi noroaiele din ultimile 3 săptămâni m-au stors de energie şi m-au făcut să mă cufund în de-ale virtualului.

Cel mai mult mi-am făcut veacul pe Vplay, urmărind obsesiv The Big Bang Theory, pe care l-am terminat azi (sad), Criminal Minds, Dexter şi The Walking Dead. Pe lângă ele mai văd, din când în când, şi noi episoade din alte câteva seriale pe care le-am început mai demult, printre care şi favoritul meu, Being Erica. Când am simţit nevoia să fac o pauză de la seriale, am luat la puricat lista de filme.

Harry PotterPână acum 2 săptămâni nu ştiam că-s fană Harry Potter, dar, cu ocazia lansării celei de-a VII-a părţi, am aflat. Până în momentul acela cred că nu văzusem decât vreo 1-2 filme din franciză, la televizor. Şi cum intenţionam să văd la cinema Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1, mi-am zis că ar fi indicat să vizionez înainte toate celelalte părţi. Aşa că, într-un weekend, am pus de-un maraton Harry Potter. Şi a fost foarte fain. Lumea creată de J.K. Rowling m-a cucerit. Cu atât mai entuziasmată am fost când am văzut şi numărul VII pe marele ecran. M-a lăsat aşteptând cu sufletul la gură acel Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2.

Şi dacă tot sunt la capitolul filme pe care ar fi trebuit să le văd de mult, tot în perioada asta m-am bucurat şi de două clasice: One Flew over the Cuckoo's Nest şi Forrest Gump. Ambele au fost regizate şi jucate impecabil. Am o vagă impresie că episodul 1 al sezonului 6 din House MD, a fost inspirat din atmosfera lui " One Flew...".

Era să uit de Gremlins. Alt clasic de recomandat, pe care l-am văzut abia de curând. Un pic de suspans şi multă comedie. Foarte drăguţ.

Nu se putea să nu mă cinstesc şi cu filme mai noi.

I Love You Phillip Morris I Love You Phillip Morris a fost ciudăţel, dar interesant. Inedită ipostaza de cuplu Jim Carrie - Ewan MacGregor.
Comestibil a fost şi Flipped, senin şi inocent.

Destul de captivant a fost The Last Exorcism. Cel puţin prima jumătate a fost foarte promiţătoare.

Smart People a fost mediocru spre plictisitor. Lumea filmului s-ar putea lipsi bine merci de el. Atâta că îmi place Ellen Page.

Din Red am tras concluzia că ar fi momentul ca Bruce Willis să iasă la pensie.

Am încercat şi Price of Persia în speranţa că va fi ceva în genul 1001 de Nopţi. A fost vizionabil, însă doar pentru gen.

Categoria "slăbuţ rău de tot" a fost completată de Knight and Day. Acest wanna-be summer blockbuster şi-a ratat cu succes scopul. Acela de a fi bubbly şi entertaining. Nope. Este doar sec, sec, sec. Iar Tom Cruise şi Cameron Diaz parcă sunt la debutul carierelor, nu după cum arată, ci după cum joacă.

Până la urmă am cedat curiozităţii şi am urmărit şi Eat Pray Love, dacă tot am citit cartea. Concluzia: adaptare naivă, prostuţă şi seacă. Atât că înglobează tema călătoriei, însă, în rest, n-am regăsit nimic din emoţia autoarei. Iar Julia Roberts, pe lângă faptul că am găsit-o deosebit de inexpresivă, a devenit şi urâţică tare.

Hmm...ar mai fi câteva, dar nu-mi vin acum în minte. Oricum, festinul vizual m-a cam pleoştit şi azi am revenit la activităţi mai solicitante cerebral. Trebuie să ajung la zi cu o mulţime de sarcini pe care le-am amânat.

De asemenea o să încerc să nu mă gândesc prea tare la jobul pentru care am fost la interviu săptămâna trecută, deşi asta ar fi tendinţa. Să mă las invadată de griji până la aflarea unui răspuns. E curios că abia după ce am trecut de ce-a de-a treia selecţie, cea finală, am început să mă gândesc bine la ce ar implica un răspuns afirmativ din partea lor. Adevărul e că nu mă aşteptam să ajung atât de departe. Şi cred că acum mi-e mai frică de un da decât de nu. Pentru că asta ar însemna că brusc, zilnic, 10 ore vor fi inghiţite de o activitate pe care nu e pe lista mea de favorite. Şi nici măcar fluturaşul de salariu nu cred că va putea contrabalansa.

2 comments:

Omul-Ancoră said...

Gremlins e filmul copilariei mele .

Ionuţ said...

Şi mie mi-au plăcut majoritatea filmelor din listă. Trebuie să încerc şi Gremlins, încă nu l-am văzut.