Dec 25, 2009

Aşa, ca de sărbători

Friday, December 25, 2009 Posted by The Mood Reader 9 comments
A-nceput de ieri s-apară, câte-un mesaj...
Înţeleg că sărbătorile de iarnă îs prilej de solidaritate, căldură sufletească şi bla bla, but still. Ce anume le poate determina pe anumite persoane, cu care n'am mai schimbat o vorbă, nu m-am mai văzut la faţă şi nu mai am ce împărţi, de cel puţin un an de zile, să-mi umple inbox-ul de la telefon cu mesaje extra-lungi şi "sofisticate", regurgitate de pe net, n-am să înţeleg cu adevărat niciodată.

Am tot căutat un răspuns şi unul posibil ar fi că cele ce se fac vinovate de tot acest circ sunt reţele de telefonie mobilă şi ale lor oferte cu sute de mesaje. Nu mai e ca pe vremea când mesajele erau pe cenţi şi le trimiteai doar celor dragi şi apropiaţi câte-unul simplu şi personal. Nuuu. Acum îţi permiţi să trimiţi la toată agenda. Mesaje impersonale, seci, lipsite de sentiment real şi intimitate, care pe mine doar mă deprimă. Pentru că te doare undeva în partea dorsală de Crăciunul lui Cutărescu, care avea un Crăciun liniştit până să-i sune telefonul în draci de la mesajele tale sau ale altora ca tine.

Oricum toată treaba asta cu toată lumea e "nais" cu toată lumea de sărbători mi se pare greţoasă. De ce? pentru că e o atmosferă teribil de ipocrită. "De sărbători să fim mai buni". De ce doar acuma? De ce nu în fiecare zi?

Astea fiind zise, Merry Christmas! (celor dragi mie şi celor ce sunt la fel în tot timpul anului şi n-o dau pe altă placă de sărbători).

9 comments:

ina said...

hehe... i so know what you mean

DoarEu said...

Asa spun si eu! Sunt suparata pe mine ca pot fi rea de Craciun, dar sunt scarbita de oameni falsi care ma cauta acum, sa imi spuna sa merg la biserica si sa fiu mai buna! E ca sa vezi!
Sarbatori cu liniste!

Mecanism Automat said...

Mda...si mama imi spunea ca sunt nesimtita pentru ca nu raspund la mesaje si pentru ca nu socializez cu oamenii. Shit, shit, shit , 3X shit "Craciun fericit, sa ai parte de toata caldura dorita!" . Bla , Bla, Bla.

Iti inteleg revolta.

ina said...

stii, e o melodie de la ada milea, un fel de colind: "fericirea lor depinde, ding ding ding, doar de mancare, ding ding ding..."

timi said...

si mesajele astea lungi si inexpresive fac parte din "cocalarizarea Romaniei" la care cei care o percep asista neputinciosi :(

A Not So Spotless Mind said...

Mai un hop, noaptea de revelion, si apoi putem resufla linistiti pana de Pasti :-".

ammelie said...

Mai, 'fie ca'-urile ma streseaza si pe mine (desi poate ca mai mult ma amuza, hehe.)Dar de asta cu mesaje catre oameni cu care n-ai mai vorbit de mult ma fac vinovata: eu trimit cate un mesaj personal(!) catre oameni cu care n-am prea tinut legatura, dar de care mi-e dor. Sarbatorile sunt un pretext bun; pt ca in rest nu e tocmai socially accepted sa suni un om doar sa il intrebi ce mai faci.

A Not So Spotless Mind said...

@ammelie: Eu nu vorbeam de oameni de care ti-e dor sau carora le e dor de tine. Ci de aceia cu care oricum n-ai avut mare treaba nici inainte, care iti trimit un mesaj nepersonal, trimis si la restul agendei, numai de dragul de a trimite urari de sarbatori. In cazul asta nu cred ca e cazul sa te simti vinovata ca nu-ti face placere sa le primesti.

Darkjade said...

Si pe mine ma enerveaza mesajele standard gen "Pe un fulg de nea e inima mea....". Nu am descoperit nici eu enigma: de ce sa trimiti mesaje impersonale, doar asa, sa fie acolo? Pe mine nu ma fac nici sa zambesc.