Aug 20, 2009

Zâmbete ... şi zâmbete

Thursday, August 20, 2009 Posted by The Mood Reader 3 comments
Iată că în 3 zile semnez condica şi pun capăt sejurului meu în locul de baştină şi mă întorc unde mă simt cu adevărat acasă, la Cluj.

A fost o lună pe cât de banală în majoritatea zilelor, pe atât de fascinantă în unele. Iar, acum, când trag linia şi adun plusurile şi minusurile acestei mini-vacanţe, ajung la concluzia că sunt mult mai bogată sufleteşte decât eram în urmă cu o lună. 

Eliberare şi liberatate. Când resentimentele se prefac în cenuşă, iar, apoi, se transformă în prietenie. Am învăţat să reîndrăgesc o persoană al cărei nume n-am suferit să-l aud rostit aproape un an de zile. Un an care mi-a părut cât zece. Ultima persoană cu care credeam că aş mai putea fi prietenă. Ultima persoană cu care credeam că aş putea să mai stau de vorbă ore întregi la telefon, la glumele căreia să mai râd, sau alături de care să merg pe stradă şi să mă simt fericită. O persoană care îmi e azi din nou dragă, fără să mai aştept ceva în schimb, însă.
Zâmbetele mi s-au hrănesc din momente în care am stat de vorbă, sau pur şi simplu ne-am privit. La fel ca mai demult. Dar atât. Nimic mai mult. Vreau să mă bucur de clipele prezente, şi cât va fi, atât va fi.

3 comments:

Excepţiul said...

imi placi asa

Răzvan Cîmpean said...

Inapoi la Cluj. Ce bine, inca mai putem prinde o inghetata! (daca vrei)

Liviu said...

imi place melodia :)

Nu am mai auzit demult pe cineva zicand ca vrea sa se bucure de prezent. NU ai idee cat ma bucur cand cineva zice asta. Toti sunt prinsi in trecut si in felul asta nu traiesc nici prezentul nici viitorul. Eu am citit prima data aceasta idee intr-o scriere de a lui Octavian Paler... si pentru asta il respect ca scriitor pentru ca mi-a deschis ochii.