Jul 21, 2009

Uncomfortably slow

Tuesday, July 21, 2009 Posted by The Mood Reader 3 comments
Cred că cu toţii avem un dram de autism în noi şi ne simţim în siguranţă în propria rutină, iar când acesta e perturbată simţim că ne fuge pământul de sub picioare. Eu, cel puțin, simt asta de multe ori.

Am terminat orele de practică şi acum mă simt oarecum descumpănită. Erau 8-9 ore pe zi în care aveam un scop precis, în care trebuia să mă concentrez şi să fiu acolo, îndiferent că mi-era somn, sau eram într-o pasă proastă şi nu aveam chef, sau oricare alt motiv. A amâna nu era o opţiune. Nu mi-a fost uşor să adaptez programului încărcat şi efortului, dar către sfârşit îmi intrasem în mână. Iar acum nici nu ştiu ce să fac cu timpul rămas. 

Nu mă încântă deloc ideea de a avea două luni, pentru care nu am aproape nici un plan, în faţă. Probabil o să merg acasă pentu o vreme, dar o să mă satur repede de a nu face nimic toată ziua. Aş vrea să fie o vară diferită de toate verile pe care le-am avut. Plină de dinamism.

Melodia asta îmi dă fiori de fiecare dată când o aud. Versurile şi instrumentalul descriu atât de bine trăirile mele, care, de ar fi puse pe hârtie şi pe un portativ, cred ar suna întocmai.


Newton Faulkner - Uncomfortably Slow
"Travelling again
I know exactly how it's gonna end
The routine day dream starts as I get off
I'm holding up the queue
Because my ticket won't go through
I know it should be simple but it's not

So don't take my photograph
Cause I don't wanna know how it looks
To feel like this
As cars and people pass
It feels like standing still but I know
I'm just moving uncomfortably slow

Something's gotta change
I know I'm lucky in a lot of ways
So why do I want more
Than what I have?
Brace myself to hear the lies
I wonder if they know that I
Don't get the jokes but I just
Need to laugh

So don't take my photograph
Cause I don't wanna know how it looks
To feel like this
As cars and people pass
It feels like standing still but I know
I'm just moving uncomfortably slow

I'm just moving uncomfortably
Slow down
There's infinite detail
When you break it down
It all becomes simple how
It all becomes clearer now

So don't take my photograph
Cause I don't wanna know how it looks
To feel like this
As cars and people pass
It feels like standing still but I know
I'm just moving sub-consciously
One day I guess i'll be
The man that you think you see
I'm just moving uncomfortably
Slow."

3 comments:

Lucylle said...

Tu te vaiţi că te vei plictisi stând, teoretic, câteva săptămâni, acasă degeaba. Dar eu că stau de mai bine de opt luni? Eh, mie a început să-mi placă deja, dar asta e o altă poveste. Îţi vei găsi ceva de făcut. Nu cred că duci tu lipsă de idei în acest sens. Iar ai de gând să te muţi? Mamă, iar va fi nebunie.. Eşti mai independentă decât ţi-ai putea crede, dar rămâne să revizui independenţa ce-o ai.. Şi vei observa asta. Cred că-ţi trebuie stabilitate. Un loc în care să revi după o zi nebună dintr-o lume nebună. Un fel de sanctuar doar al tău.. Iar în jurul lui să-ţi clădeşti planul de cucerire a lumii [adică să fi cât mai independentă]. Pup. Ştiu eu că vei reuşi.

Allesssia said...

Poate e timpul sa vezi partea plina a paharului (vorbeste optimista lu' peste:))) Enjoy the summer, the sun. Eu abia vad soarele...dimineata si seara un pic. Stau la 2 pasi de mare si o vad abia sambata, poate si duminica. Lucrurile si oamenii vin si pleaca din viata noastra tocmai pt a ne forma pe noi ca si personalitati. La toamna o s-o iei din nou cu mutatul. Si? Enjoy the moment! Vremea trece prea repede, my friend. Trebuie sa te bucuri si de cele mai mici fleacuri. Tre sa razi de situatiile penibile ca apoi sa ai curajul sa ridici fruntea. Sunt sigura ca vei avea o vara diferita--ceea ce-ti doresti. Fie ca vb de un nou job, fie ca vb de o noua pasiune.


:)) cred ca randurile astea sunt valabile si pt propria persoana.


kiss, my friend!

Andreea said...

Inca mai ai multe de invatat. Cand o sa ai in fata acel ceva, o sa stii ca asta ai cautat. Tzuk!