Jul 22, 2009

Eu cine sunt azi?

Wednesday, July 22, 2009 Posted by The Mood Reader 8 comments
Sunt o ramură de salcie ce rezonează cu fiecare adiere de vânt, fiecare particulă de emoţie, senzaţie, experienţă emanată de tot ce mă-nconjoară.

Sunt un ghiveci, atât de bogat în ingrediente, că sunt zile în care nu mă înţeleg deloc. Nu pot să înţeleg de ce am avut reacţia respectivă, de ce am avut gândul acela.

Mă scoate din sărite că uneori vorbesc mult şi prost şi fără mine şi totuşi cei din jur nu par să observe asta. Sunt ameţiţi de vârtejul de cuvinte şi trăiri haotice şi cumva par să creadă că e ceva pozitiv.

Aş vrea să nu mă contrazic cel puţin odată pe oră şi să nu mă răzgândesc în fiecare zi. Aş vrea să nu mai planific lucruri ce nu trebuie planificate, ci să-mi drămuiesc mai înţelept timpul. Aş vrea să învăţ să-mi cunosc mai bine calităţile şi defectele, să ştiu să le fructific pe primele şi să le camuflez pe celelalte. Aş vrea să învăţ să mă accept şi să am încredere în mine.

8 comments:

Andreea said...

Ioana, ti-am zis de atatea ori sa ai mai multa incredere in tine, pentru ca nu ai de ce sa-ti faci atatea griji si complexe. Si ce daca esti un pic mai zapacita? Face parte din farmecul tau. Kiss, my friend! :*

Allesssia said...

puterea nu sta in a face cat mai multe lucruri ci in a te ridica atunci cand altii te doboara.

hugs!;)

Răzvan Cîmpean said...

rabdare. lucruri bune sunt pe drum.

ina said...

lipsa de incredere cred ca e de vina pt tot ce ziceai tu acolo, nu stiu...

Excepţiul said...

hey, daca n-ar mai fi toate astea... n-ai mai fi tu.
Invata doar sa te iubesti mai mult.

First L said...

Look in the mirror! Who do you see?
Aici poate zici ceva adunături de cuvinte fără sens, care ar avea menirea sa te caracterizeze.
Eu nu te vad când te uiţi în oglindă. Însă ştiu că şi tu ai doi ochi, doi urechi, ai o privire fascinantă în tot ceea ce eşti tu, ai o gură, i un nas, adică eşti om.
Nu cred că cei care te iubesc ar avea ceva cu tine. Faptul că te mai contrazici din când în când, că te mai răzgândeşti... astea sunt lucruri care trebuie să se întâmple cu frecvenţă de zi cu zi. Altfel nu ai mai fi om.

Ştii de câte ori m-am răzgândit eu în ultima săptămână. Mai mult de 10 ori într-o zi. Fiecărei persoane cu care vorbeam am zis altceva în legătură cu viitorul meu, pentru că nici eu nu ştiam ce o să fac. Acum sunt în bucluc, dar ştiu foarte bine că voi trece şi peste asta. nu singur. Nici într-un caz.

Acceptă-te aşa cum eşti. Sau încearcă să devii prima dată o persoană mai bună. Dar numai treptat. Dacă încerci să te schimbi brusc, nu vei reuşi, iar dezamăgirea pe care o produci este cu adevărat copleşitoare. Ştiu asta din proprie experienţă.

Ştii ce? Uită-te din nou în oglindă? Ce vezi? Nu e important. Încearcă să vezi cine poţi deveni, nu cine eşti acum. Asta te va motiva pe parcursul vieţii.

Punct. Deja mă dor degetele :))

Anonymous said...

Esti o persoana extraordinara... :X

A Not So Spotless Mind said...

@Anonymous: Chiar as vrea sa stiu cine esti, de te lansezi in astfel de afirmatii periculoase, draga anonim(a):P :).